-2.jpg
kocaelito2000.jpg

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
KOCAELİ TABİP ODASI
TABELA UYGULAMA ESASLARI

Giriş Formu






Kayıp Şifre?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol
KURS Yazdır E-posta

TTB  İŞYERİ  HEKİMİ

KAS  İSKELET  SİSTEMİ ( KİS ) MODÜLÜ

İLERİ  EĞİTİM  SERTİFİKA  KURSU

hpim2241.jpg

Türk Tabipleri Birliği İşyeri Hekimi İleri Eğitimleri'nden olan "Kas İskelet Sistemi Hastalıkları" (KİS) Modülü İleri Eğitim Sertifika Kursu'nun ikincisi, 13-14 Şubat 2009 tarihleri arasında Odamızın ev sahipliğinde İzmit Asya Otel'de düzenlenecektir.

Şubat 2009'da yine ilimizde yapılan TTB İşyeri Hekimi Mesleki Solunum Sistemi Hastalıkları Modülü İleri Eğitim Sertifika Kursu'ndan sonra,12-13 Aralık 2009'da odamızda ilk ön eğitimi gerçekleştirilen KİS Modülü Eğitimiyle, ilimizdeki işyeri hekimlerinin ileri eğitimlerine devam edildi.Bilindiği gibi TTB'nin düzenlediği kurslar sonrasında hekimlere verilen işyeri hekimliği temel eğitim sertifikası, işyeri hekimliği ileri eğitimlerine katılma koşuluna bağlanmıştır.Ayrıca iş mevzuatı gereğince, işyeri hekimlerinin mesleki gelişmeleri izlemesi ve bu konularda eğitim almalarının sağlanması işverenlerin yasal yükümlülüğündedir.

 

 

kto(1).jpg

  İşyerinde Kas İskelet Sistemi Sorunlarının Önlenmesi 

Program :

1.Gün
09:00 - 09:30------------Tanışma  / Beklentiler /Amaç, hedefler

09:30 - 10:00------------ Ön değerlendirme

10.00 - 10.15.----------- Çay / Kahve arası

10:15 - 11:00------------KİS sorunları epidemiyolojisi

11:00 - 11:15------------Çay / kahve

11:15 - 12:00------------Niosh - Yük kaldırma/taşıma

12:00 - 13:00------------Yemek

13:00 - 13:15------------Isınma

13:15 - 13:45------------Grup çalışması ( Niosh )

13:45 - 14:45------------Grup sunumları / tartışma

14:45 - 15:00------------Çay / kahve

15:00 - 16:00------------Büro ergonomisi

16.00 - 16.15------------ Gün değerlendirmesi  

 

2.Gün :

09:00 - 09:15------------Isınma

09:15 - 10:15------------TİE ( teorik )

10:15 - 10:30------------Çay / kahve

10:30 - 11:15------------Vaka / grup çalışması( 4 grup - 4 koç ile birlikte )

11:15 - 12:30------------Sunumlar / tartışma

12:30 - 13:30------------Yemek

13:30 - 13:45------------Isınma

13:45 - 15:00------------HMD ve diğer yöntemler

15:00 - 15:30------------Son değerlendirme

15.30 - 16.00------------Kurs değerlendirmesi      

 

KİS kursunun amacı ;

·    Çalışanların sağlığı ile iş güvenliğinin sağlanması ve korunmasında, işyeri hekimlerinin çalışma ortamlarında  karşılaşacakları kas iskelet sistemi sorunları ile alınacak önlemler konusunda bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak.

 

 

Öğrenim hedefleri ;

  • Çalışma ortamında karşılaşılan kas iskelet sistemi (KİS) sorunlarını tanımlamak ,KİS sorunlarına yol açabilecek ya da artıracak faktörleri saptamak ve bu sorunları önlemede alınacak tedbirleri belirlemek.

  Kurs içeriği ;

KİS sorunlarının epidemiyolojisi :

- hareket sistemi ve anatomisinin hatırlatılması,

- sorunun önemi,

- bu sorunların ortaya çıkmasında çalışma koşullarının rolü,

- araştırma sonuçları.

Farklı patolojilerin özellikleri :

- klinik bulgular,

- fizyopatolojisi,

- etyolojisi (çok nedenli mesleki sorunlar)

- meslek hastalığı olarak tanınma

 Önleme ve işyeri hekiminin rolü:

- ergonomik tanı,

- koruyucu önlemelerin alınma süreci,

- tanı ve değerlendirme araçlarının tanıtımı (..........., ..............., ............),

- iş istasyonunda, atölyede ve tüm işletme içinde koruyucu önlemler,

- ekip çalışması.

Eğitim ; görsel işitsel araçlarla desteklenmiş sunumlar, grup tartışmaları, küçük grup çalışmaları, işletme uygulamaları örnekleri üzerinden yapılacaktır.

İki gün sürecek kursun ilk gününde tanışma, kurs öncesi değerlendirme, kursla ilgili beklentilerin alınması, amaç ve hedeflerin beklentilerle karşılaştırılmasından sonra ön değerlendirme yapılacaktır. Daha sonra Kas İskelet Sistemi Sorunları epidemiyolojisi, Niosh-Yük Kaldırma/taşıma, grup çalışmaları ve büro ergonomisi kursun ilk gününde işlenecek  konulardır. Kursun 2. gününde kas iskelet sistemi hastalıklarının önlenmesinde bir uygulama yöntemi olarak TIE, Hızlı Maruziyet Değerlendirme (HMD) çalışmaları,  olgu çalışmasına yönelik işyeri sunumları ve işyeri vaka örnekleri üzerine katılımcı grup çalışması konuları işlenecektir.Son gün kurs sonu sınavının ardından, kursun genel bir değerlendirilmesi yapılarak eğitim tamamlanacaktır.

Türk Tabipleri Birliği tarafından düzenlenen ve TTB tarafından 6,5 kredi puanıyla kredilendirilen bu eğitim modülü sonrası, TTB tarafından imzalanan sertifikalar odamıza en kısa sürede gönderilecektir.12-13 Aralık 2009'da ilk ön eğitimi yapılan ve  kursa katılan işyeri hekimlerinden çok olumlu geri bildirimler alınan bu eğitim modülünün üçüncüsü, toplam 50 kişiden oluşan iki sınıf halinde 6-7 Mart 2010 tarihinde yine ilimizde yapılacaktır.Bu eğitim modülünün gerek hazırlanış aşamasında gerekse de kurs süresince emek ve katkı sunan herkese şükranlarımızı bildirir, ileriki dönemlerde düzenlenecek işyeri hekimliği eğitimlerinde meslektaşlarımızla tekrar birlikte olmak dileğiyle, saygılarımızı sunarız.

 

Kocaeli Tabip Odası

 İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu

 

 

 

Son Güncelleme ( Wednesday, 03 March 2010 )
 

01/08/2006´dan bu yana
Ziyaretçi sayısı:
399678
Şu anda 14 kişi bağlı
rapor_kapak_2010.jpg

anket_s

"Hekimlerin Çalışma Koşulları, İşyükü ve İşgücüne ilişkin ORTAK GÖRÜŞ 2010" Anketi

 
image.jpg
Tıp Dünyası